Träna hemma

Vill du träna hemma och komma i form till sommaren? Letar du efter inspiration? Kanske övningar och övningsfilmer? Då bör du ta och kolla in en ny sida på nätet.

Sajt: Träna hemma (tranahemma.org)

Där finns övningar för mage, rygg, ben, bröst, axlar och armar. Övningarna kan du göra med hantlar, stång, viktskiva, pilatesboll eller bara kroppsvikten om du föredrar det. Perfetkt för dig som ska träna hemma och vill lägga upp ett träningsprogram och hitta nya bättre övningar.

Ska man träna hemma?
Det beror på hur du är som person och hur mycket tid du har. När du tränar hemma kan du tex spara in eventuell restid och bensinpengar det kostar på vägen till gymmet. Du kan också känna dig mindre stressad. Nu inför sommaren är det nämeligen näst intill proppfullt på gymmen mellan klockan 16.30-20.00. Istället för att stå att vänta på att maskiner och vikter ska bli lediga kan du då göra allt hemma i din egen takt.

Räcker det att göra styrketräning med kroppsvikten?
Allt beror på vilket resultat du är ute efter. Det finns toppenövningar med kroppsvikt som många på gymmen kör, exempelsvis dips, chins och pull ups. Svårare blir det om du vill ha stora biceps då det inte direkt finns, vad jag har hittat, någon isolationsövning med kroppsvikt för just den muskeln. Vill du däremot bli smal och/eller få magrutor kan det räcka mycket väl med att träna hemma med endast kroppsvikt. Men kom ihåg att träningen inte är allt! Kosten är minst lika viktig för ett bra resultat.

Kommentarer inaktiverade.